• Ez az esemény elmúlt.

Harmónia bérlet 2. előadás

2017-10-06
21:00
-23:00
JEGYVÁSÁRLÁS

Romantikus-est

Savaria Szimfonikus Zenekar

E. Chabrier: Gwendoline – nyitány
R. Strauss: II. Esz-dúr kürtverseny
E. Chausson: B-dúr szimfónia

Közreműködik: Philip Schmelzle / Németország /

Vezényel: Thomas Herzog / Svájc /


Két kevésbé ismert francia szerző, Chabrier és Chausson egy-egy szimfonikus alkotása mellett a koncerttermekben főként szimfonikus költeményeiről ismert Richard Strauss 2. kürtversenye szerepel az est műsorán. A romantikus és utóromantikus stílusjegyeket magukon viselőművek közös jellemzői a szélesen áradó, invencióban gazdag dallamok, a dús zenekari hangzások.
Emmanuel Chabrier tekinthetőa modern francia zene előfutárának, műveinek ritmikája, változatos és sokszínű hangszerelése, szellemes zenei ötletei nagy feltűnést keltettek a kortársak között, munkássága később a Hatok csoportjának tevékenységére is nagy hatással volt.
Richard Strauss életművében a szimfonikus költemények és az operák mellett viszonylag kevés kamara- és versenymű található. Ám ezekben a műfajokban, miként a szimfonikus alkotásaiban is, sok alkalommal használja a kürtöt, mint szólóhangszert. Ezt valószínűleg családi kötelékkel magyarázhatjuk: édesapja, Franz Strauss a bajor királyi operaház kürtöse volt.
Ernest Chausson művészetére két zeneszerzővolt nagy befolyással: César Francktól, aki a párizsi Konzervatóriumban a tanára is volt, főleg a zenei formálás szabályait vette át, míg Richard Wagner főként a harmóniavilágára volt hatással. Egyéni stílusára különösen jellemzőa ciklikusság, hiszen a rendszeresen visszatérőtémák kihangsúlyozzák a műegységét.


3000 Ft

Részletek

Dátum: 2017-10-06

Időpont: 21:00-23:00

Összeg: 3000 Ft

Esemény kategória:

Honlap: sso.hu

Szervező

Savaria Szimfonikus Zenekar

Telefon: +36 (94) 314 472

E-mail: info@sso.hu

Honlap: www.sso.hu

Helyszín

Bartók Terem

Rákóczi Ferenc utca 3.
Szombathely, Vas megye 9700 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon: +36 (94) 314 472

Honlap: www.sso.hu

JEGYVÁSÁRLÁS