• Ez az esemény elmúlt.

Harmónia bérlet 3. előadás

2017-10-24
21:00
-23:00
JEGYVÁSÁRLÁS

Az Óbudai Danubia Zenekar hangversenye

C. Debussy: Előjáték az „Egy faun délutánjá”-hoz
I. Sztravinszkij: Orpheus – balett
J. Sibelius: Négy legenda

Vezényel: Hámori Máté


Egy közismert repertoárdarab és két ritkábban bemutatott kompozíció koktélja – ez a Danubia Zenekar műsorának receptje. Debussy műve, melyet Mallarmé verse ihletett, talán az egyik legismertebb impresszionista zenei alkotás. A színek és hangulatok kifinomult érzékenységgel történő ábrázolása, ami Debussy stílusának egyik legfőbb jellemzője, a mai napig különleges élményt nyújt a hallgatóság számára.
Sztravinszkij Orpheus címűbalettjét George Balanchine orosz származású koreográfus felkérésére írta. A mitológiai témájú műzenei anyagában felfedezhető az első neves operaszerző, Monteverdi, valamint a legnagyobb barokk mester, Bach hatása is, a jellegzetes Sztranvinszkijre jellemzőhangszerelési és ritmikai elemek mellett.
Sibelius a finn zeneirodalom legnevesebb képviselője. Finlandia címűszimfonikus költeménye Finnország második himnuszának is tekinthető, d-moll hegedűversenye is gyakran hallható a világ különbözőhangversenytermeiben. A „Négy legenda”, amely Lemminkäinen-szvit néven is ismert, eredetileg operai alapanyagnak szánt szvit, ami sokszínű-en mutatja be a finn hősköltemény, a Kalevala egyik kedvelt alakját, Lemminkäinent. A szvitből a 2. tétel, „A tuonelai hattyú” vált igazán népszerűvé.


3000 Ft

Részletek

Dátum: 2017-10-24

Időpont: 21:00-23:00

Összeg: 3000 Ft

Esemény kategória:

Honlap: sso.hu

Szervező

Savaria Szimfonikus Zenekar

Telefon: +36 (94) 314 472

E-mail: info@sso.hu

Honlap: www.sso.hu

Helyszín

Bartók Terem

Rákóczi Ferenc utca 3.
Szombathely, Vas megye 9700 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon: +36 (94) 314 472

Honlap: www.sso.hu

JEGYVÁSÁRLÁS