• Ez az esemény elmúlt.

Harmónia bérlet 4. előadás

2017-12-08
20:00
-22:00
JEGYVÁSÁRLÁS

Újra Szombathelyen Robert Houlihan

Savaria Szimfonikus Zenekar

L. van Beethoven: III. Leonóra nyitány
L. van Beethoven: IV. G-dúr zongoraverseny
P. I. Csajkovszkij: Manfréd-szimfónia

Közreműködik: Stefan Arnold / Németország /

Vezényel: Robert Houlihan / Írország /


Beethoven és Csajkovszkij zenéje mindig megtölti a hangversenytermeket. A publikum által legkedveltebb szerzők közé tartoznak, ami nem véletlen: stílusjegyeik egyediségének köszönhetően szinte százszázalékos biztonsággal beazonosíthatóak alkotásaik, ezáltal az örömteli meg- és felismerés élményét is nyújtják a közönségnek.
Beethoven a bécsi klasszikus zene összegző képviselőjeként már feszegeti a korban megszokott formai és harmóniai rendet, utolsó éveinek alkotásai már messze túlmutatnak korának zenei eszményein. Egyetlen operájához, a Fidelióhoz több nyitányt is írt, a III. Leonóra nyitány azonban gyakran nem igazi nyitányként, hanem közzeneként, a II. felvonást záró finálé előtt hangzik el. Zenei anyagában természetesen az opera motívumai is felfedezhetőek, ám önálló hangversenydarabként is rendkívül népszerű. A G-dúr zongoraverseny egyike Beethoven formabontó műveinek, hiszen a tételek szerkesztésmódjában, a szólóhangszer és a zenekar egymáshoz való viszonyában jelentősen eltér a klasszikus versenyművek korábban megszokott tradícióitól.
Csajkovszkij Manfréd-szimfóniáját ritkábban hallhatja a közönség, pedig a szerzőre jellemző gazdag dallamosság, érzékeny líraiság, szenvedélyes lendületesség a hangszerelés gazdagságával párosulva maradandó élményt nyújt a hallgatóságnak.3000 Ft

Részletek

Dátum: 2017-12-08

Időpont: 20:00-22:00

Összeg: 3000 Ft

Esemény kategória:

Honlap: sso.hu

Szervező

Savaria Szimfonikus Zenekar

Telefon: +36 (94) 314 472

E-mail: info@sso.hu

Honlap: www.sso.hu

Helyszín

Bartók Terem

Rákóczi u.3.
Szombathely, Vas megye 9700 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon: +3694314472

Honlap: www.sso.hu

JEGYVÁSÁRLÁS