• Ez az esemény elmúlt.

Mozart: Requiem – Élet és halál drámája három helyszínen (Güssing)

2022-11-06
17:00
-19:00
JEGYVÁSÁRLÁS

Mozart: Requiem

Három csodálatos helyszín, három koncert és egy páratlan mű élet és halál végzetes drámájáról – Requiem a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban, a kőszegi Jézus Szíve plébániatemplomban és a güssingi bazilikában. A mű november 4-6. között a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar, a Güssingi Városi Kórus, valamint a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában hangzik el, énekes szólisták közreműködésével.

Karmester: Lakner-Bognár Nóra, a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar karnagya

Wolfgang Amadeus Mozart Requiemje (KV. 626) november első napjaiban a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar, a Güssingi Városi Kórus, valamint a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában hangzik el, november 4-én pénteken 19:30 órakor Szombathelyen, november 5-én szombaton 18:00 órakor Kőszegen, november 6-án vasárnap 17:00 órakor Güssingben.

Szólistaként Gál Gabi (szoprán), Simon Krisztina (alt), Szappanos Tibor, illetve (Güssingben) Csapó József (tenor), valamint Bakonyi Marcell (basszus) működik közre. Mindhárom hangversenyen Lakner-Bognár Nóra, a VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar és a Güssingi Városi Kórus karnagya vezényel. A szombathelyi és a kőszegi koncertek fővédnöke dr. Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa főtitkára.Szervezők

Savaria Szimfonikus Zenekar

VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar

Helyszín

Basilika – Güssing

Güssing, Ausztria

+ Google Térkép

JEGYVÁSÁRLÁS