• Ez az esemény elmúlt.

Szimfónia bérlet 9. előadás

2018-05-11
19:00
-21:00
JEGYVÁSÁRLÁS

Romantikus-est

Savaria Szimfonikus Zenekar

J. Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány
J. Brahms: a-moll kettősverseny hegedűre és csellóra
F. Mendelssohn: III. a -moll „Skót” szimfónia

Közreműködik: ifj. Gyenge Tibor és Gyenge András

Vezényel: Hermine Pack / Ausztria /


Johannes Brahms bár alapjában romantikus lélek volt, mégis tudatosan szembefordult a romantikus zenei irányzattal, a főleg Liszt és Wagner által képviselt „új német iskolával”, amit formabontónak tartott; ő az eszményeit a nagy klasszikusokban kereste. A mai estén két személyes indíttatású művét ismerheti meg a közönség.
1879-ben Brahmsot a Wroclawi Egyetem díszdoktorrá avatta. Ebből az alkalomból komponálta művét, mely meglepetést okozott az ünneplő előkelőségeknek, nem várt humorával, pl. a „Gaudeamus igitur” című diákdal zenei anyagba ágyazásával. A kettősverseny a barátjával, Joachim József hegedűművésszel történt újbóli találkozás alkalmából íródott. A három tétel nagyszerű lehetőséget nyújt mindkét szólista számára, technikai tudásuk, érzelmi mélységük, teremtő művészetük méltó bemutatására.
Felix Mendelssohn-Bartholdy első ízben húszéves korában járt Skóciában. A táj vad szépsége és a hozzá fűződő történelmi emlékek mély nyomot hagytak a fiatal muzsikus lelkében. A téma több
mint egy évtizeden át foglalkoztatta Mendelssohnt, de az a-moll szimfóniát végül csak a negyvenes évek elején írta meg és Viktória királynőnek ajánlotta. Bemutatója 1842. március 3-án Lipcsében volt.


3000 Ft

Részletek

Dátum: 2018-05-11

Időpont: 19:00-21:00

Összeg: 3000 Ft

Esemény kategória:

Honlap: sso.hu

Szervező

Savaria Szimfonikus Zenekar

Telefon: +36 (94) 314 472

E-mail: info@sso.hu

Honlap: www.sso.hu

Helyszín

Bartók Terem

Rákóczi Ferenc utca 3.
Szombathely, Vas megye 9700 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon: +36 (94) 314 472

Honlap: www.sso.hu

JEGYVÁSÁRLÁS