• Ez az esemény elmúlt.

Ünnepek bérlet 5.

május 30.
19:00
-21:00
JEGYVÁSÁRLÁS

A magyar klasszikus zene napja

Műsor:

Kodály: Nyári este
Tóth Péter: Hegedűverseny
Dohnányi: II. szimfónia

Közreműködik: Tóth Kristóf 

Vezényel: Hamar Zsolt

Idén hat éve annak, hogy elhunyt Kocsis Zoltán Liszt Ferenc- és kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művésze. Tavaly hagyományteremtő szándékkal május 30-án, Kocsis Zoltán születésnapján indította útjára A Magyar Klasszikus Zene Napja elnevezésű programsorozatot a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok, bevonva az ország számos együttesét és oktatási intézményét. Új ünnepnap került tehát a magyar kultúréletbe, fókuszba állítva a magyar klasszikus zenét.

A magyar klasszikus zene gazdagságára, régi és új értékeire, kis és nagy mestereire, változatosságára és félreismerhetetlen ismertetőjegyeire büszkének lennünk. A magunk muzsikáját, 19., 20. és 21. századi komponistáink alkotásait az európai kultúra, s egyáltalán: a világ komolyzenéjének egyetemes közegében leljük fel. Ahhoz mérjük, és abban helyezhetjük el a magyar zeneirodalom termését.

Szombathelyen a Kocsis Zoltán születésnapjára kitűzött koncerten egy-egy Kodály, Tóth Péter és Dohnányi mű hangzik el. A Magyar Művészeti Akadémia zenei tagozatának vezetője, a számos művészeti díjjal elismert Tóth Péter zeneszerző kapott felkérést együttesünktől egy új alkotás elkészítésére, melynek ősbemutatóját ezen az estén hallhatják.


3500 Ft

Részletek

Dátum: május 30.

Időpont: 19:00-21:00

Összeg: 3500 Ft

Esemény kategória:

Szervező

Savaria Szimfonikus Zenekar

Telefon: +36 (94) 314 472

E-mail: info@sso.hu

Honlap: www.sso.hu

Helyszín

Bartók Terem

Rákóczi u.3.
Szombathely, Vas megye 9700 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon: +3694314472

Honlap: www.sso.hu

JEGYVÁSÁRLÁS