• Ez az esemény elmúlt.

Vendégszereplés Kaposváron

2017-10-26
21:00
-23:00
JEGYVÁSÁRLÁS

Vendégszereplés Kaposváron

Savaria Szimfonikus Zenekar

W. A. Mozart: F-dúr Divertimento KV. 138.
W. A. Mozart: A-dúr zongoraverseny KV. 414
W. A. Mozart: g-moll szimfónia KV. 550.

Közreműködik: Marcello Mazzoni /Olaszország/

Vezényel és zongorán közreműködik: Maurizio Moretti /Olaszország/


Wolfgang Amadeus Mozart, a zeneirodalom egyik legnagyobb géniusza rövid élete alatt több mint hatszáz zeneművet vetett papírra, korának szinte minden zenei műfajában jelentőset alkotott. Írt miséket, operákat, oratóriumokat, kantátákat, orgona- és zongoraműveket, versenyműveket és szonátákat a legkülönfélébb hangszerekre, kamarazenei műveket, dalokat, balettet, színpadi kísérő-zenét. Ebből a színes palettából kínálunk ma egy válogatást.
A korabeli szórakoztató-zene egyik legjellegzetesebb műfaja volt a divertimento, a mozarti életműben számos alkotás található ezzel a megjelöléssel. Mozartot, aki maga is nagyszerű hangszeres muzsikus volt, elismert zongoristaként tartotta számon a közvélemény. Zongoraversenyeiben kialakította a zenekar és a zongora egyenrangú párbeszédét, a mai esten elhangzó A-dúr versenymű egyike a legismertebbeknek.
A szimfóniák, melyből 41-et komponált, kiválóan tükrözik zeneszerzői fejlődésének fokozatait. Korai szimfóniáiban teljesen Johann Christian Bach komponálásmódját, később pedig a Haydn által kialakított mű-formát követte. A nyolcvanas évek második felében írt szimfóniái már Mozart önálló szimfonikus stílusának jegyeit hordozzák, ebből a korszakból származik a hangverseny második felében elhangzó g-moll, a zeneszertetők körében „nagy” melléknévvel is illetett alkotás.Részletek

Dátum: 2017-10-26

Időpont: 21:00-23:00

Esemény kategóriák: ,

Honlap: sso.hu

Helyszín

Szivárvány Kultúrpalota – Kaposvár

Noszlopy Gáspár u. 5-7.
Kaposvár, Somogy 7400 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon: +36 82/510-892

Honlap: www.szivarvanykulturpalota.hu

JEGYVÁSÁRLÁS