• Ez az esemény elmúlt.

Vendégszereplés Keszthelyen

2018-05-10
19:00
-21:00
JEGYVÁSÁRLÁS

Vendégszereplés Keszthelyen

Savaria Szimfonikus Zenekar

J. Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány
J. Brahms: a-moll kettősverseny hegedűre és csellóra
F. Mendelssohn: III. a -moll „Skót” szimfónia

Közreműködik: ifj. Gyenge Tibor és Gyenge András

Vezényel: Hermine Pack / Ausztria /


Johannes Brahms bár alapjában romantikus lélek volt, mégis tudatosan szembefordult a romantikus zenei irányzattal, a főleg Liszt és Wagner által képviselt „új német iskolával”, amit formabontónak tartott; ő az eszményeit a nagy klasszikusokban kereste. A mai estén két személyes indíttatású művét ismerheti meg a közönség.
1879-ben Brahmsot a Wroclawi Egyetem díszdoktorrá avatta. Ebből az alkalomból komponálta művét, mely meglepetést okozott az ünneplő előkelőségeknek, nem várt humorával, pl. a „Gaudeamus igitur” című diákdal zenei anyagba ágyazásával. A kettősverseny a barátjával, Joachim József hegedűművésszel történt újbóli találkozás alkalmából íródott. A három tétel nagyszerű lehetőséget nyújt mindkét szólista számára, technikai tudásuk, érzelmi mélységük, teremtő művészetük méltó bemutatására.
Felix Mendelssohn-Bartholdy első ízben húszéves korában járt Skóciában. A táj vad szépsége és a hozzá fűződő történelmi emlékek mély nyomot hagytak a fiatal muzsikus lelkében. A téma több mint egy évtizeden át foglalkoztatta Mendelssohnt, de az a-moll szimfóniát végül csak a negyvenes évek elején írta meg és Viktória királynőnek ajánlotta. Bemutatója 1842. március 3-án Lipcsében volt.


3400 Ft

Részletek

Dátum: 2018-05-10

Időpont: 19:00-21:00

Összeg: 3400 Ft

Esemény kategóriák: ,

Honlap: sso.hu

Szervező

Filharmónia Magyarország

Telefon: +36 72 891 400

E-mail: filharmonia@filharmonia.hu

Honlap: http://filharmonia.hu/

Helyszín

Balaton Kongresszusi Központ és Színház

Keszthely, Magyarország

+ Google Térkép

JEGYVÁSÁRLÁS