• This event has passed.

Guest performance in Laxenburg 2.

2016-10-22
18:30
-20:30
BUY TICKETS

Guest performance in Laxenburg

Savaria Symphony Orchestra

L. van Beethoven: Coriolan – Overture
F. Mendelssohn Bartholdy: Violin Concerto in E minor op.64
Conductor: Stephan Koncz and featuring: Christoph Koncz /Violin/

C. Saint-Saëns: Cello Concerto No.1 in A minor, op.33
L. van Beethoven: Symphony No.1 in C Major op.21
Conductor: Christoph Koncz and featuring: Stephan Koncz /Violoncello/

A c-moll művek Ludwig van Beethoven életművében sajátos csoportot alkotnak: ide tartozik például az op. 1. zongoratriók harmadik darabja, az 5. („Sors”) szimfónia, vagy az op. 111. zongoraszonáta. Ebbe a sorba illeszkedik a Coriolan című Collin-tragédiához írt c-moll nyitány is, mely a legendás római hadvezér alakját örökíti meg.

Ha létezik sláger kategória a klasszikus hegedűversenyek között, akkor Felix Mendelssohn e-moll versenyműve minden bizonnyal ebbe tartozik. A nyitótétel romantikusan áradó dallamossága, a lírai második tétel és a vidám, rondóformájú finálé igazi jutalomjáték a szólistának és zenekarnak egyaránt. Ezen az estén a szólista Christoph Koncz lesz.

Camille Saint-Saëns Csellóversenye a műfaj etalonjának számít. Már a korai recenziók is kiemelték a hangszerelés professzionalizmusát, mely a szólóhangszernek minden regiszterben biztosítja a „hallhatóságot”. A szólista, egyben az est karmestere: Stephan Koncz.

Haydn londoni szimfóniáinak hatására Beethoven maga is nekilátott egy C-dúr szimfónia megírásának. Kísérlete eredménytelennek bizonyult. Néhány évvel később ismét próbára tette magát, ezúttal sikerrel: 1. (C-dúr) szimfóniája bemutatójára 1800. április 2-án a bécsi Burgtheaterben került sor, az első olyan koncerten, melyet a zeneszerző önmaga javára szervezett.

KonczBrothers_DSC01388_1024x923Details

Date: 2016-10-22

Time: 18:30-20:30

Event Category:

Venue

Schlosstheater Laxenburg

Altes Schloß 1
Laxenburg, 2361 Ausztria

+ Google Map

BUY TICKETS