• This event has passed.

Guest performance in Villach

2016-11-27
20:30
-22:30
BUY TICKETS

Guest performance in Villach

Savaria Symphony Orchestra

B. Smetana: Moldau
Ph. Glass. Concerto for Two Pianos
A. Dvořák: Symphony No. 8 in G major, op.88

Featuring: Suhrud Athavale and Pawel Markowicz /Piano/

Conductor: Georg Kugi

A 19. század cseh nemzeti zenéjének egyik központi figurája Bedřich Smetana. Hazám című ciklusa hat szimfonikus költeményből áll, melyek mindegyikében a cseh történelem vagy mondavilág egy-egy jellemzőjét festi le hangokkal a zeneszerző. A sorozat második darabja a Moldva. A kompozícióban Smetana szemlélteti a folyó születését, ahogyan először csak csermelyként folydogál, majd 430 kilométernyi kalandos út után diadalmasan ömlik az Elbába.

A 20. század egyik nagyhatású, ugyanakkor sokat vitatott zeneszerzője Philip Glass. Stílusa talán a minimalistákhoz áll legközelebb, mivel kompozícióit repetitív struktúrákból alakítja ki. Két zongorára írt versenyműve nem a megszokott szólista-zenekar szerepekre épül, a zenekart inkább mintegy a két billentyűs hangszer kiterjesztéseként kezeli.

Smetanához hasonlóan Antonín Dvořák a cseh nemzeti zene meghatározó alakjaként szimfóniáiban is előszeretettel alkalmazta a cseh népzene fordulatait. 8. szimfóniájában pasztorális, gyászindulószerű és táncos elemek egyaránt felbukkannak. Rapszodikus struktúráját az egymásra vonatkoztatott motívumok és ritmikai elemek teszik egységessé.Details

Date: 2016-11-27

Time: 20:30-22:30

Event Category:

Venue

Congress Center Villach

Europapl. 1.
Villach, 9500 Ausztria

+ Google Map

Phone: +43 4242 225225800

Website: http://www.ccv.at/

BUY TICKETS