Híreink

Hangszeres tánc Bach műveire – Barokk advent a Savaria Szimfonikus Zenekarral

default_logo

Emlékezetes adventi hangversenyt hallhatott a közönség december 2-án a Bartók Teremben, Bach szellemében. A nagy szimfóniákat, oratóriumokat s korunk zenéjét is élvezetesen, magas minőséggel megszólaltató Savaria Szimfonikus Zenekar műsorán ezúttal egész estét betöltő barokk műsort hallhattunk Kővári Péter vezényletével.


2022. december 5.


Adventi hangverseny Bach szellemében

default_logo

A Petró János bérlet 4. hangversenyére került sor december 2-án a zenekar megszokott játszóhelyén, a Bartók Teremben. Vezényel: Kővári Péter


2022. november 24.


Ünnepi hangverseny Kelemen Barnabás hegedűművésszel a Bartók Teremben

default_logo

November 24-én, csütörtökön 19 órakor a XVII. Országos Koncz János Hegedűverseny ünnepi nyitóhangversenyét adja a Savaria Szimfonikus Zenekar a Bartók Teremben, amin Mendelssohn- és Schubert-dallamokat hallhatnak az érdeklődők. Az ingyenes hangversenyre minden zenebarátot szeretettel várunk!


2022. november 24.


Magyar ízek, hollywoodi séfek – 13. Hollywood Movie Music Classics a Sportházban

default_logo

A Savaria Szimfonikus Zenekar 13. alkalommal megrendezésre kerülő filmzenei koncertjén kivételesen a hazai klasszikusok is terítékre kerültek.


2022. november 24.


Zenemanók: A titokzatos levél

default_logo

A Savaria Szimfonikus Zenekar zenészei ismét fergeteges matinéval várják a pöttöm hallgatóságot. December 6-án és 7-én az AGORA Művelődési és Sportházban adják elő A titokzatos levél című zenés mesejátékot. Az előadások időpontja mindkét napon 9:30 és 10:45.


2022. november 11.


Északi fény – A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye a Sportházban

default_logo

A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyére került sor november 8-án az AGORA Művelődési és Sportházban. Az ‘Északi fény’ címet viselő előadás repertoárján Grieg, Sibelius és Csajkovszkij egy-egy műve hangzott el. Vezényelt: Berkes Kálmán.


2022. november 11.


13. Hollywood Music Movie Classics – Hungarian Edition

default_logo

A Savaria Szimfonikus Zenekar 13. alkalommal megrendezésre kerülő filmzenei koncertjén kivételesen a hazai klasszikusok is terítékre kerülnek. Koncertnapok november 16. és 18., az esemény helyszíne az AGORA-Művelődési és Sportház! Nosztalgiázhatunk a Hyppolit, az Üvegtigris, a Valami Amerika és a Macskafogó betétdalain, de természetesen válogatást kapunk nemzetközi filmek és sorozatok zenéiből is, amelyek közös vonása, hogy […]


2022. november 2.


Északi fény – A Győri Filharmonikus Zenekar koncertje

default_logo

A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyére kerül sor november 8-án az AGORA Művelődési és Sportházban. Az ‘Északi fény’ címet viselő előadás repertoárján Grieg, Sibelius és Csajkovszkij egy-egy műve hangzik el. Bérletes közönségünk – a bérlet típusától függetlenül – díjmentesen vehet részt a zenekar további hangversenyein. Karmester: Berkes Kálmán A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyének első félideje Észak-Európa […]


2022. november 2.


Lélekemelő hangversennyel búcsúzott a Bartók Teremtől a Savaria Szimfonikus Zenekar

default_logo

Az év utolsó koncertjét adta október 21-én a Savaria Szimfonikus Zenekar a Bartók Teremben. Nemzeti ünnepünk tiszteletére Magyar Fantázia címmel két-két Liszt- és Beethoven-mű hangzott el Vajda Gergely vezényletével, Balog József zongoraművész briliáns, lenyűgöző zongorajátékával. Az ünnephez méltó, lélekemelő repertoárt vastapssal jutalmazta a termet szép számmal megtöltő közönség.


2022. november 2.


Ingyenes komolyzeneóra és Magyar Fantázia a Bartók Teremben

default_logo

Az év utolsó két koncertjére kerül sor a héten a Bartók Teremben. Október 20-án, csütörtökön a komolyzenéről közérthetően – Hangos látás, színes hallás címmel Vajda Gergely vezető karmester tart közérthető komolyzeneórát a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével – mindenkinek, ingyenesen! Másnap, október 21-én nemzeti ünnepünk tiszteletére Magyar Fantázia címmel két-két Liszt- és Beethoven-mű hangzik el Vajda […]


2022. október 18.