A rakoncátlan hercegnő – Zenemanók a Bartók Teremben

A rakoncátlan hercegnő – Zenemanók a Bartók Teremben

Október 10-én a Savaria Szimfonikus Zenekar jubileumi évadjának első Zenemanó mesejátéka igazán őrületes hangulatot varázsolt a Bartók Terembe.

A darab a Savaria Szimfonikus Zenekar professzionálissá válásának 50. évfordulójára, a Zenemanó társulat számára íródott a „Hogyan vidítsuk fel Boróka királykisasszonyt?” c. mű nyomán. A rakoncátlan hercegnő című zenés mesejáték címszerepében Dembrovszky-Mohai Zsófia (és gardedámja, Kóta Péterné ) fantasztikus alakítását láthatták a gyerkőcök. Balambér király (Vlasits Gábor) Mátyás király-parókában, az olasz maestrót alakító Gyenge András reneszánsz hacukában, a rezesek (egy része) szakácsruciban, a hopmester, Kovács Róbert kürtművész pedig „lila szigorral” varázsolt pozitív szájgörbét a lurkókra, míg a zenekar többi „zenemanója” vidám muzsikával és színpadi jelenléttel tette emlékezetessé a remek történetet.

Kell-e annál jobb reakció, hogy nemcsak a teremben, hanem még az előadás és a kabát felvétele után az aulában is felharsant a „Vissza, vissza”? Köszönjük nemzeti minősítésű „zenemanóinknak” ezt a remek és vidám előadást!

Szöveg és fotók: Büki László / Savaria Szimfonikus Zenekar

A rakoncátlan hercegnő – Zenemanók a Bartók Teremben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 4 =

Hasonló bejegyzések

Pin It on Pinterest