Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Harmónia bérlet 4. előadás

2017.12.08 | 20:00-22:00

3000 Ft

Újra Szombathelyen Robert Houlihan

Savaria Szimfonikus Zenekar

L. van Beethoven: III. Leonóra nyitány
L. van Beethoven: IV. G-dúr zongoraverseny
P. I. Csajkovszkij: Manfréd-szimfónia

Közreműködik: Stefan Arnold / Németország /

Vezényel: Robert Houlihan / Írország /


Beethoven és Csajkovszkij zenéje mindig megtölti a hangversenytermeket. A publikum által legkedveltebb szerzők közé tartoznak, ami nem véletlen: stílusjegyeik egyediségének köszönhetően szinte százszázalékos biztonsággal beazonosíthatóak alkotásaik, ezáltal az örömteli meg- és felismerés élményét is nyújtják a közönségnek.
Beethoven a bécsi klasszikus zene összegző képviselőjeként már feszegeti a korban megszokott formai és harmóniai rendet, utolsó éveinek alkotásai már messze túlmutatnak korának zenei eszményein. Egyetlen operájához, a Fidelióhoz több nyitányt is írt, a III. Leonóra nyitány azonban gyakran nem igazi nyitányként, hanem közzeneként, a II. felvonást záró finálé előtt hangzik el. Zenei anyagában természetesen az opera motívumai is felfedezhetőek, ám önálló hangversenydarabként is rendkívül népszerű. A G-dúr zongoraverseny egyike Beethoven formabontó műveinek, hiszen a tételek szerkesztésmódjában, a szólóhangszer és a zenekar egymáshoz való viszonyában jelentősen eltér a klasszikus versenyművek korábban megszokott tradícióitól.
Csajkovszkij Manfréd-szimfóniáját ritkábban hallhatja a közönség, pedig a szerzőre jellemző gazdag dallamosság, érzékeny líraiság, szenvedélyes lendületesség a hangszerelés gazdagságával párosulva maradandó élményt nyújt a hallgatóságnak.


Részletek

Dátum:
2017.12.08
Időpont:
20:00-22:00
Összeg:
3000 Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
Honlap:
sso.hu

Szervező

Savaria Szimfonikus Zenekar
Telefon:
+36 (94) 314 472
E-mail:
info@sso.hu
View Szervező Website

Helyszín

Bartók Terem
Rákóczi u.3.
Szombathely, Vas megye 9700 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+3694314472
View Helyszín Website

Pin It on Pinterest