Ha február, akkor Hollywood Movie Music Classics és farsangi bolondozás a Hot Jazz Banddel

Ha február, akkor Hollywood Movie Music Classics és farsangi bolondozás a Hot Jazz Banddel
Februárban két könnyedebb, látványos koncertre is sor kerül: ismét a Bartók Terembe költöznek a filmzenék, emellett a Szombathelyen most már három egymást követő éveben fellépő Hot Jazz Band ad farsangi koncertet a szimfonikusokkal. Az évad közelgő hangversenyeinek különlegessége, hogy újra a zenekar élén köszönthetünk három egykori vezetőkarmestert.

Koncertélménnyel egybekötött rendhagyó sajtótájékoztatóra várta a média képviselőit jubileumi évadának 9. hangversenye előtt a Savaria Szimfonikus Zenekar. A Bartók Terem színpadi „kulisszái” közt Horváth Soma, Szombathely MJV kultúráért is felelős alpolgármestere, Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója és Vajda Gergely, a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetőkarmestere informálta a sajtó képviselőit.

Alpolgármester úr örömét fejezte ki, hogy visszatért a közönség a komolyzene szombathelyi szentélyébe, mindez – a zenei élmények mellett – kellemes tapasztalata, mivel ott van a hangversenyek többségén. Kiemelte: örömteli, hogy a közönség újra olyan odaadó szeretetben és kitüntetett figyelemben részesíti a zenekart, ahogy azt tette anno alapító karnagya, Petró János idején.

Vajda Gergely vezetőkarmester az épp aktuális hangverseny repertoárjának kulisszatitkaiba avatta be a sajtót, míg Kiss Barna igazgató a zenekar előtt álló koncertekről adott rövid áttekintést, kiemelve, hogy újra a zenekar élén köszönthetünk három egykori vezetőkarmestert.

A sajtótájékoztató itt visszanézhető:

Kiemelt, bérleten kívüli hangversenyek:

Farsangi hangverseny (febr. 8.)

Február 8-án a népszerű, a Savaria Karneválon is hatalmas sikert arató Hot Jazz Banddel lép fel a Savaria Szimfonikus Zenekar a Bartók Teremben. Vezényel Csurgó Tamás.

2024. február 8., csütörtök

19.00 óra – Bartók Terem

Időpont: 19:00-21:30

Belépőjegy: 8500 Ft

Vezényel: Csurgó Tamás

További részletek a koncertről

Az Aptiv bemutatja: XIV. Hollywood Movie Music Classics (febr. 29., márc. 1., márc. 3.)

Az előző évekhez hasonlóan idén is felkerül a hosszú, vörös szőnyeg a lépcsőkre, lesz James Bond Bár, a filmzenék előtt pedig tűzijáték emeli az est fényét. A Savaria Szimfonikus Zenekart – hagyományosan – Pejtsik Péter vezényli.

A Savaria Szimfonikus Zenekar 14. alkalommal rendezi meg Hollywood Classics című koncertsorozatát. Izgalmas, sokszínű filmzenei palettájukon közönségkedvenc klasszikusokkal és újdonságokkal is várják a hallgatókat három estén keresztül.

A Forma-1 és az autók szerelmeseinek olyan filmek zenéit hozzák el, mint a Hajsza a győzelemért, a Knight Rider, a Verdák, és nosztalgiázhatunk a Meseautó dallamaival. Megelevenedik az Asterix az olimpián, felcsendül a Rocky és a Top Gun ikonikus témája, hagyományokhoz hűen lesz James Bond főcímdal, emellett a Marvel-univerzum rajongói sem fognak csalódni.

Az este énekesei: Heincz Gábor ‘Biga’ és Korponay Zsófi
A műsorvezető Kolovratnik Krisztián /02. 29. és 03. 01. / valamint Bősze Ádám / 03. 03 /

Szöveg: Büki László / Savaria Szimfonikus Zenekar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 2 =

Hasonló bejegyzések

Pin It on Pinterest