Hangosan tetszést nyilvánító közönség, hős zenekar – parádés második nap Dubajban!

Hangosan tetszést nyilvánító közönség, hős zenekar – parádés második nap Dubajban!

Hatalmas sikert aratott keddi koncertjén is a Madaras Gergely vezényelte Savaria Szimfonikus Zenekar!

A második napon már rutinosan érkezett a zenekar a dubaji koncerthelyszínre, ahol egy gyors, de tartalmas próba után felkészültek az esti hangversenyre, amin elsőként Kodály: Galántai táncok c. műve hangzott el. A darab egy nagyszerű kürtszólóval indult Kovács Róbert előadásában, majd Lenner Barnabás klarinétszólója csillantotta meg a szombathelyi szimfonikusok kiemelkedő hangszeres tudását. Természetesen az egész zenekar nagyszerűen játszott! Ezt követte Shor: Clarinet Concerto c. műve, egy kiváló szólistával, Fabrizio Meloni klarinétművésszel. A keddi hangversenyt Brahms 2. szimfóniája zárta, amire a közönségtől is aktív visszajelzés érkezett, élvezettel hallgatták a szimfónia hömpölygő dallamait. Igazi egymásra találás volt ez zenekar és dubaji közönsége részéről.


Fotó: Nábrádi Szabolcs / SSO

A Savaria Szimfonikus Zenekar hatalmas sikert aratott ismét, a hangverseny végén szabályosan hujjogott, hangosan tetszést nyilvánított a publikum!

Ezen az estén a zenekar fagottművészének, Lasics Zsuzsának játékát köszönte meg virágcsokorral Madaras Gergely karmester.


Fotó: Rykala Abigél / SSO

Ez a féltáv, még két koncert van hátra: szerdán Daniel Raiskin karmesterrel, csütörtökön pedig ismét Madaras Gergellyel lép koncertpódiumra a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Egy kis bulvár a végére: a hétfői koncert után egy étteremben – ahova a zenekar néhány tagja és karmestere is betért – Madaras Gergőt felismerték a közönségből és nagyon lelkesen gratuláltak neki, még közös fotót is kértek vele.

Köszönjük a fotókat a zenekar hegedűművészének, Rykala Abigélnek és harsonaművészének, Nábrádi Szabolcsnak, az információkat kürtművészének, Pálkövi Dánielnek!

Nyitókép:  Keddi hangverseny Madaras Gergellyel – Fotó: Nábrádi Szabolcs

További fotók a „dubaji kalandról” a zenekar facebook oldalán!

A Savaria Szimfonikus Zenekar fellépései:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − egy =

Hasonló bejegyzések

Pin It on Pinterest