Lővey Márk

Lővey Márk

Lővey Márk 1989. december 17-én született Zalaegerszegen. 8 évesen kezdett el trombitálni szülővárosában a Pálóczi Horváth Ádám alapfokú Művészetoktatási Intézményben Vörös István tanítványaként. 2004-2009-ig a veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon tanulója. Sikeres érettségi vizsgát követően felsőfokú tanulmányait Győrben a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetben kezdte meg Dr. Hontváry Csaba tanszakán, ahol 2013-ban diplomát szerzett előadóművész klasszikus trombita szakirányból. Zenetanár Mester diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán szerezte meg 2016-ban.
Versenyeredményei: A debreceni Rézfúvós, Ütőhangszeres Találkozó és Versenyen több alkalommal vett részt ahol 2., 4. és különdíjban is részesült ezenkívül a Varasdy Frigyes Országos Főiskolai-Egyetemi Trombitaversenyen 3. helyezést ért el.
Komolyzenei tanulmányain kívül más stílusú és összetételű zenekarokban is fellép. 2004-től a zalaegerszegi Városi Fúvószenekar tagja 2006-tól a Pertu Jazz Group alapítója. Rendszeres kisegítője a Zala Szimfonikus Zenekarnak is. 2014-től a Savaria Szimfonikus Zenekar tagja.

Pin It on Pinterest