Összetartozás Koncert a Camerata Pro Musica kamarazenekarral Kőszegen

Összetartozás Koncert a Camerata Pro Musica kamarazenekarral Kőszegen

Június 3-án, a Nemzeti Összetartozás Napjának előestéjén a kőszegi Jurisics-vár színpadán lépett fel a Camerata Pro Musica kamarazenekar.

Június 3-án este a szabadtéri színházak nagy közös nyitányának kőszegi eseményeként került sor a Grand Opening – Összetartozás koncertre, ami egyben a Nemzeti Összetartozás Napjához is kapcsolódott. A hangverseny előtt Básthy Béla polgármester mondott szívből jövő gondolatokat, majd a Savaria Szimfonikus Zenekar nagyszerű zenészeiből álló Camerata pro Musica kamarazenekar adott 70 perces, közismert, népszerű művekből koncertet, aminek a végén a Lovagterem közönsége ráadást is kapott a művészektől, Weiner Leó Rókatáncát.

A szimfonikusok tiszteletbeli koncertmestere, Gyenge Tibor vezette vonószenekarhoz a hangverseny előrehaladtával csatlakozott a szimfonikus zenekar négy fúvószenésze is, az egyes zeneművek között pedig Fodor Dániel mondott ismertetőt, zenetörténeti érdekességeket. Az 1995-ben alakult Camerata pro Musica kifinomult, egységes hangzással, rendkívül sokszínűen muzsikálva varázsolta el az est közönségét.

Szöveg, fotók és videó: Büki László / Savaria Szimfonikus Zenekar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 4 =

Hasonló bejegyzések

Pin It on Pinterest