Parádés diplomahangversenyt adott a szimfonikusok tubása

Parádés diplomahangversenyt adott a szimfonikusok tubása

Bősze Ádám volt a virtuális házigazdája május 14-én Szentgyörgyvári Tibor tubaművész diplomahangversenyének, ami a hangszerben rejlő sokszínűséget is megmutatta, szólótól a zenekari hangzásig. A minősítés nem is lehetett más a vizsgáztató tanároktól, Zobay Bélától és Kakuk Zoltántól, mint dicséretes ötös. A közönségtől ezt a jegyet a vastapssal kapta meg a Savaria Szimfonikus Zenekar tubása, akinek ezúton is szívből gratulálunk!

Számos zenésztárs és barát eljött vasárnap délután a Bartók Terembe, hogy részt vegyen vagy csak meghallgassa Szentgyörgyvári Tibor tubaművész diplomahangversenyét. A repertoár izgalmas volt, szóló és zenekari, komoly és könnyed darabokat egyaránt tartalmazott.

Az első két zeneműben ( Henry Eccles: g-moll szonáta; Don Haddad: Suite for tuba ) Horváth Annamária zongoraművész kísérte Tibort, majd ezután ez előző napon szintén diplomahangversenyen vizsgázó Tóth Máté vezényletével egy nagyszerű zenekari művet hallhattunk, Edward Gregson Tuba Concertóját. Ebben a zeneszámban a Savaria Szimfonikus Zenekar, Szombathely Város Koncert Fúvószenekara, a Bartók Béla Zeneiskola, valamint a csepregi, a körmendi és a zalaszentgróti városi fúvószenekarok művészei működtek közre.

Tibort nagyon sokan ismerik a Savaria Rézfúvós Együttes tagjaként is, így a hangverseny nem is zárulhatott másként, mint a „piros tornacipősök” által előadott három változatos mesterművel ( W.A. Mozart: Ária a varázsfuvolából: „O Isis, und Osiris”; Fats Waller: Evergreen és Pharell Williams: Happy ).

A műsorban szereplő zeneszámok után egy jól átgondolt, frappáns akkorddal zárult a koncert.

Tibor zenei pályájának felkészítői, művésztanárai voltak:

Zobay Béla DLA / trombita ; Kakuk Zoltán művésztanár, harsona / tuba – vizsgáztató tanárok

Bartók Béla Zeneiskola: Mérei János
Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium: Juhász Tibor
Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet: Harasztia Zoltán
Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet: Kakuk Zoltán

Szöveg és fotók:
Büki László / Savaria Szimfonikus Zenekar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

Hasonló bejegyzések

Pin It on Pinterest