Szimfonikus karneválnyitány Radics Gigivel, koncertek az arborétumban és a Mediterrán Zeneudvarban

Szimfonikus karneválnyitány Radics Gigivel, koncertek az arborétumban és a Mediterrán Zeneudvarban

A karnevál előtt a Kámoni Arborétumban lép fel a Savaria Kamarazenekar, majd a Savaria Karneválon, Szombathely legnagyobb összművészeti históriás rendezvényén Radics Gigivel adnak közös koncertet, kamaraegyütteseit pedig a Mediterrán Zeneudvarban hallhatjuk.

 

Augusztus 23., kedd

18:00 – Savaria Kamarazenekar hangversenye a Kámoni Arborétumban

Műsor:

– W. A. Mozart: D- dúr „Haffner” szimfónia, K. 385
– Leroy Anderson: „Bell of the Ball” („A bál szépe”), English Valtz – átírat vonószenekarra és ütőre
– Astor Piazzola: Oblivion – feldolgozás szóló hegedűre és vonószenekarra (Bozsodi Lóránt)
– Ennio Morricone: a „Cinema Paradiso” c. film szerelmi témája – átírat szólóhegedűre, harangjátékra és vonószenekarra (Bozsodi Lóránt)
– Edward Elgar: „Salut d’Amour” („Love’s Greeting”) Op.12 – feldolgozás szóló hegedűre és vonószenekarra(Bozsodi Lóránt)
– Johann Strauss: Künstlerleben – Walzer („Művészélet” – keringő) op. 316
– Johann Strauss: „An der shönen blauen Donau” Walzer (Kék Duna keringő), op. 314

Vezényel és szólót játszik: Bozsodi Lóránt


Augusztus 25., csütörtök

20:30 – Savaria Szimfonikus Zenekar és Radicsi Gigi koncertje a Forum színpadon

A Savaria Karnevál nyitónapján, csütörtök este a Savaria Szimfonikus Zenekar lép a Forum színpadra. Radics Gigivel közös, nagyszabású koncertjükön olyan népszerű dallamokat szólaltatnak meg, melyeket Gigi még pályája elején énekelt. Az egyórás koncerten elsősorban Gigi saját dalai hangzanak el szimfonikus zenekari hangszereléssel, illetve nagy klasszikusok, többnyire Aretha Franklin, Beyonce és Whitney Houston dalok. A régebbi saját dalok mellett az újabbak közül most először lesz hallható teljes szimfonikus zenekari kísérettel az Egy vagy velem, ami a 2021-es A DAL döntőjébe került szerzemény, és Gigi a kislányának írta.

A zenekar és Radics Gigi szakmai kapcsolata lassan egy évtizedre nyúlik vissza, hiszen miután Gigi 2013-ban a Megasztár 6 győztese lett, első önálló budapesti koncertjén már a Savaria Szimfonikus Zenekar kísérte. Az együttműködésből később több közös koncert született (Szeged, Budapest – MÜPA, Agora), emellett Gigi visszatérő vendég a Hollywood Classics filmzenei estek közreműködői között is.

A koncert karmestere Kovács László lesz, aki aktívan közreműködött a zenei anyagok szimfonikus zenekarra történő hangszerelésében is.


Augusztus 27., szombat

14:00 – Kamarazenei előadás a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeivel a Mediterrán Zeneudvarban

A Savaria Szimfonikus Zenekar egy másik – komoly, és kevésbé komoly – zenei arcát láthatják azok, akik augusztus 27-én, szombaton betérnek a Mediterrán Zeneudvarra (Belső Uránia Udvar), ahol a zenekar 4-5-6 fős kamarazenekari formációi adnak koncerteket a délelőtt és délután folyamán. A szimfonikus zenekar művészeiből megalakult sokszínű kamarazenei formációk előadásai mindig az örömzenélést tükrözik: a klasszikus zeneszerzők darabjaitól a filmzenéken keresztül eljuthatunk egészen a napjainkban legnépszerűbb könnyűzenei slágerekig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

Pin It on Pinterest