Virtuozitás, muzikalitás, temperamentum – Vastapsot kaptak a fiatal szólisták

Virtuozitás, muzikalitás, temperamentum – Vastapsot kaptak a fiatal szólisták

Ismét teltház és ismét kitörő taps fogadta a Savaria Szimfonikus Zenekart jubileumi évadjának második hangversenyén szeptember 29-én, pénteken, a Bartók Teremben.

A koncert előtt Kiss Barna igazgató és Vajda Gergely vezetőkarmester köszöntötte az előző évadban az „Év Zenekari Művésze” díjjal elismert Kiss Dominik oboaművészt.

A hangverseny első felében Beethoven két Leonóra nyitánya – II. Leonóra nyitány, Op. 72a és III. Leonóra nyitány, Op. 72b – között elhangzott a honi kortárs zeneirodalom egyik leggazdagabb életművel rendelkező zeneszerzőjének, Madarász Ivánnak „Nyitány egy képzeletbeli operához” című darabja. A mester személyesen is jelen volt a hangversenyen, a zenekar vezetőkarmestere, Vajda Gergely kedves gesztussal tapsolt a mű végén a karzaton helyet foglaló Kossuth-díjas zeneszerzőnek.

A szünet után három nagyszerű szólista kapott főszerepet – ifj. Gyenge Tibort (hegedű), Rohmann Dittát (cselló) és Kiss Mártont (zongora) köszönthette a koncert közönsége a színpadon, akik Beethoven C-dúr hármasversenyében brillíroztak.

Október 5-én, csütörtökön a Magyar Művészeti Akadémia Gálahangversenyére várja közönségét a zenekar, amin a szimfonikusok egykori vezetőkarmestere, Kocsár Balázs vezényel. A műsor különlegessége, hogy két ősbemutatóra is sor kerül.

Szöveg és fotók: Büki László / Savaria Szimfonikus Zenekar

Virtuozitás, muzikalitás, temperamentum – Vastapsot kaptak a fiatal szólisták

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

Hasonló bejegyzések

Pin It on Pinterest