default_logo

Magyar ízek, hollywoodi séfek – 13. Hollywood Movie Music Classics a Sportházban


A Savaria Szimfonikus Zenekar 13. alkalommal megrendezésre kerülő filmzenei koncertjén kivételesen a hazai klasszikusok is terítékre kerültek.

Két alkalommal merülhetett el a nagyérdemű a hollywoodi filmzenék hangfolyamában a 13. Hollywood Movie Music Classicson. Ezúttal azonban csavartak egyet a szervezők a hatalmas népszerűségnek örvendő zenés-filmes eseményen: javarészt olyan filmzenék kaptak főszerepet a repertoárban, amiknek magyar vonatkozásuk volt – akár a rendezője, az operatőre, a szereplője vagy épp a forgatás helyszíne kapcsán. Emellett remek, közismert magyar filmzenék is elhangzottak, oldva az amerikai “nagyív” uralmát.

Az ötlet kiválónak bizonyult, igazán üdítő volt a klasszikus hálivúdi filmzenék mellett magyar dalokat is hallani. Arról nem is szólva, hogy Pejtsik Péter karmesternek köszönhetően egy érdekes és jópofa zenei kísérletnek is fültanúi lehettünk: a “Nagy utazás” című Presser-örökzöldből programzene lett, természetfilmes körítéssel. Zseniális volt, meg is örökítettük és hamarosan közzé is tesszük!

Nagyszerű művészekkel dolgozhatott ismét együtt a Savaria Szimfonikus Zenekar: Tóth Vera és Majsai Gábor énekesek okoztak feledhetetlen pillanatokat a publikumnak, Pejtsik Péter a hangjegyeket “szedte ráncba”, Bősze Ádám pedig a szokásosan kreatív, személyes hangvételű és humorbonbonokkal édesített műsorvezetést emelte felsőfokra. A filmbejátszások zenéhez passzítása Boros Ferenc és Csonka András elévülhetetlen érdeme, míg a hangok összefésülése Vincze Attiláé. Aki pedig mindezt koordinálta és a három nap során “lefutott” egy Spartathlont, az Pejtsik Panna, az esemény zenei főszervezője.november 24, 2022
Savaria Szimfonikus Zenekar
sso.hu